Saturday, November 10, 2012

Exam Dunia vs Exam Akhirat

0 comments
Bismillah, Assalamualaikum...hrp sihat semua=)
Alhamdulillah, dah settel semua exam untuk sem n2 iaitu sem 3...Usaha pun dah, so kena tunggu buahnya la nanti...huhu...ketaq plak nak tengok result =X



Saja, post ne nk ajaq kita pikiaq sikit. camne ye keadaan kita time "exam" di alam kubur nanti...
dan juga "exam" kita di hadapan "Pengawas" peperiksaan yang Maha Besar..
Allah, xterbayangkan keadaan masa tu...kalau exam kat dunia ne, mesti syok kan kalau kalau dapat soalan2 SPOT...xperlu study sampai bengkak bijik mata..hihi
Tapi, soalan utk "exam" kat alam kubur ne siap bocor lagi..
itu un...blom taw kita boleh jawab ke x...
jawapan dye ada dekat amalan kita....itu la hint kpd jawapan kita...

So, meh renung2 together2 (^_^)

Jom amal doa ne :



"Ya Allah ya Tuhan kami, kami mohon keselamatan agama, kesihatan jasmani, bertambahnya ilmu dan berkah rezeki, dapat bertaubat sebelum mati, mendapat rahmat ketika mati, dan memperoleh ampunan setelah mati. Ya Allah, mudahkanlah kami pada gelombang sakaratul maut. Bebaskanlah kami dari azb neraka-Mu dan memperoleh ampunan ketika kami dihisab" 

then, pepatah arab mesir ada sebut: