Tuesday, June 28, 2011

Memori Kem Anak Soleh~SMK Haji Abu Bakar

0 comments
Rasanya lama jugak ye tak de post pasai  program-program. Sem 3 ni, ana jarang jugak pegi program. Sem 2 tu banyak la. Haa...tapi ada satu kem yang sempat ana join jadi fesi iaitu Kem Anak Soleh yang diadakan di SMK Haji Abu Bakar, dekat area langgar kalau tak silap laaa....Mula-mula ana xjoin pun, tapi memandangkan Zul ajak, ana xsampai hati menolak ajakan dia. Yela, sebelum nie, kalau ana ajak dia gi mana2 program, sure dia terima punya. So, kena ingat jasa kawan laaa....Alhamdulillah...ada hikmahnya ana join tu...

Fesi-fesi laki, Zul, ana, Danial and Jatt
Haaa...gambaq kat atas tu laa fesi-fesi laki. Time meeting ni pening kepala kami semua. Yela, kami kena arrange pengisian full kat adik-adik. Pihak sekolah beri full-trusted kat kami....Kami lantik Zul jadi moderator. Sebulat suara.Hehe.....

Fesi-fesi pompuan ; Atikah, Hayati, Amirah, Ezah, and Syafiqah

Haaa...yang nie pulak ustazah-ustazah kita...Mantap punya la diorang ne. Dua wakil pengajian islam. Tiga orang wakil pengurusan. Gabungan yang mantap kot...Hee

Ustaz Zul bertindak sebagai moderator
Time nie adik-adik mula berkumpul dalam dewan. Umur depa semua 12 tahun. Meant darjah 6 laaa...Haa, tengok sekali lalu, agak buas...Lompat sana-sini. terjun sana terjun sini...Ha...lawak2...Ustaz Zul moderator yang berjaya. Nasib baik pandai controll....

Me and Raiki sempat bergambar.
Ni lepas bedah siasat...Eh3,post-mortem laaa...Fuhh, xsilap dah pukul 12 lebih. Nak dekat pukoi satu daa...
Muka letih kot...Tapi, ada cikgu jamu ayam panggang kat semua fesi. Pergghhh...Tidur lena laa malam nie...Aik,malam esok ada qiam laaa...


Me and Jatt at the end of event....
Haaa...sedar tak sedar dah nak habis program nie. Sekejap je...Tak puas lagi bersama adik-adik. Tapi sebelum balik,adik-adik kena wat demo camne solat dengan sempurna...Haaaa...tunjuk...abg fesi,kak fesi dan cikgu2 semua nak tengok...Apa yang adik2 pelajari selama 2 hari 1 malam nie...Masuk telinga kanan, keluar telinga kiri ke? Harap2 tak la ye.....


Demo solat...Mantoppp!!
Alhamdulillah....dapat juga adik-adik nie tunjuk kat kawan2 cmne solat yang sebetulnya. Erm...semoga Allah menerima tarbiyyah kami dan memberi hidayah kepada kita semua. Ameen...Ok. that's all...Assalamualaikum